Kouty 2016

I letos jsme se vypravili na soustředění do, pro nás už tradičního místa, Koutů nad Desnou. Letošní rok je v počtu účastníků rekordní a můžeme říci, že jsme dosáhli limitu zvládnutelnosti. Ubytovat 35 kousků včetně kol, ustravovat tento počet – když mají energetický výdaj vyšší než obvykle – a jsou tedy pěkně „rozežraní“ a v neposlední řadě v tomto počtu účastníků dojde i ke ztrátám na materiálu – a udržet tento počet kol v chodu není žádná legrace. 



smečka před odjezdem

Zatímco píšeme se zpožděním tento report, tak 3 mechanici řeší kola před zítřkem…..Budiž tento úvod vysvětlením, proč se nenudíme a nepíšeme aktualitu pravidelně každý den. Také nečekejte záplavu fotek a videí, neboť jsou všichni rychlí a šikovní, takže než vedoucí skupiny vytáhne dokumentační zařízení, tak jsou všichni pryč…..

v Jeseníkách je krásně

Letošní rok nás také více než obvykle trápí počasí, takže první dva dny byly tak trochu cyklisticky omezené, o to více jsme pak 2 dny drandili v místním Bike Parku. Pár lidí zakusilo, jak bolí jízda z kopce – ruce, ramena a tak v rámci rehabilitace jsme zařadili výjezd na horní nádrž Dlouhé stráně. (asi 750m převýšení). Pouze 4 jedinci byli této taškařice ušetřeni….. 

Dnes jsme absolvovali den volna s malou pěšárnou a návštěvou jeskyně Na pomezí.

svačinka po jeskyni

Tímto jsme načerpali síly na zítřejší fakultativní výlet na Rychleby. K dokreslení o co se jedná, doporučujeme k přečtení report z první návštěvy. Jo to byly pionýrské doby.

Dnešek se opravdu povedl, jednak nám neskutečně vyšlo počasí, trefili jsme rozdělení do skupin, a tak se všichni dosytosti nabažili zdejších trailů. Někteří pro velký úspěch dali celý okruh dvakrát až úplně odspoda, někteří si Velrybu střihli také vícekrát – mimochodem byla hodnocena úplně nejvíc ze všech úseků. Wales si skoro každý také musel zkusit – ať víme jak vypadá pořádný trial a neusnuli jsme na vavřínech. Sjezd SuperFlow na závěr byl pro všechny parádní odměnou. 

A přikládáme i video – tak nějak od všeho trochu, co se podařilo natočit. 




Uf, otřesné připojení znemožňuje pravidelněji informovat. Ale včera za ideálního cyklistického počasí (alespoň dole) výjezd na Dlouhé Stráně v časovkářském tempu, následně po zbytek celého dne Bike Park ! 

Na horách se mění počasí každým okamžikem, vrcholová pasáž byla docela drsná – ale jak je vidět z krátkého videa – byli jsme tam ! Aspoň tato skupina poskytla jasný důkaz….




Dnes jsme projezdili zbylé body na permicích, máme zabaleno – snad v kufrech dětí naleznete vše, aktuálně sedíme v restauraci na obědě a odhadem po 14 hodině vyrážíme na cestu domů. 
Pokud to všechno půjde dobře, tak mezi 18-19 hodinou jsme ve Zdibech, na stejném místě jako při odjezdu. Pokusíme se ještě z cesty zaktualizovat. 

Aktuálně ! Jede to moc pěkně, optimistická varianta hovoří o příjezdu již 17:30 !!